Festivalscenen.dk

 

Top 10 country sangere

Igennem tiden har denne musikgenre fået folk til at samles, til en tæt dans, en fest, hvor der kan synges med på musikken, eller bare en skøn stund alene.

De bløde, behagelige toner som country musikken består af, har sin oprindelse i det sydlige Amerika tilbage i 1920'erne.

Det var dog først i 1970'erne at udtrykket countrymusik begyndte at vinde frem.

Country er en bred musikgenre, der i høj grad defineres af hvem der lytter, og hvornår. Elvis lavede blandt andet countrymusik, og han er som bekendt en af de bedst sælgende kunstnere nogensinde.

I dag høres denne type musik verden over.

I Sydstaterne, hvor musikken havde sin oprindelse, er country dog stadig mere populært sammenlignet med andre steder i verden. Noget country musik har endda været med til at inspirere til visse slots spil, som for eksempel Dolly Parton af IGT eller Oink Country Love lavet af Microgaming. Du kan finde flere slots der er inspireret af countrymusik på Casino 24. Så hvem skal du lytte til, hvis du vil høre det bedste countrymusik? Det får du et bud på i næste afsnit.

De 10 bedste sangere

Listen er sammensat ud fra flere forskellige lister.
En top 10 liste vil altid være subjektiv til en vis grad, men dog går disse 10 navne igen på flere lister.

  1. Johnny Cash

  2. Willie Nelson

  3. Dolly Parton

  4. Hank Williams

  5. The Carter Family

  6. Jimmie Rodgers

  7. George Strait

  8. Loretta Lynn

  9. Taylor Swift

  10. Alabama


Lad os kigge nærmere på de tre første på listen af de største kunstnere.

Listens nummer 1 er selve Johnny Cash. Ham kan vi ikke komme udenom. Blandt hans største hits kan nævnes "Walk the line", "I Still Miss Someone" og "Folsom Prisen blues". Hans dybe stemme og unikke blues-lyd er for mange med til at definere genren.

På andenpladsen finder vi Willie Nelson. Vi skal nogle år tilbage i tiden for at finde Willies bedste country hits. Sangen "Nothing I Can Do About It Now" er indbegrebet af country. Den findes på et album han udgav tilbage i 1989.

På tredjepladsen finder vi Dolly Parton. Udover den smukke countryversion af "I will always love you" har hun lavet mange andre hits, og er derfor en af de mest elskede countrysangere.

Hvorfor lytte til country?

Nu kender du til 10 af de bedste countrysangere. Men hvorfor skal du lytte til deres hits frem for andre gode kunstnere?

Det skal du fordi det er afslappende toner, og så har sangene altid en historie at fortælle.

Ægte countrymusik er meget mere end blot et populært beat. Det er lavet af rigtige mennesker der har et budskab eller en historie de skal ud med.

Musikken er perfekt at have kørende i bilen, eller du kan tage det i ørene når du skal ud og fiske eller gå i naturen.

Du kan selvfølgelig også bare høre det derhjemme, mens du slapper af med en kop kaffe foran computeren.

Mangler du mere inspiration til godt countrymusik kan du undersøge om dine yndlingssange findes i en countryversion. Ofte er det overraskende hvordan en sang kan få nyt liv, når den spilles på en nu måde.

God fornøjelse med de bløde toner.

30 Apr 2021